IR-berøringsskjerm vs PCAP-er

IR berøringsskjermteknologi,også kjent som infrarød berøringsskjermteknologi, er en type berøringsteknologi som bruker infrarødt lys for å oppdage og svare på berøringsinndata.Den består av en rekke infrarøde sensorer plassert rundt kantene på skjermen som sender ut og oppdager infrarøde lysstråler over overflaten av skjermen.Når et objekt berører eller til og med uten berøring, avbryter disse strålene, oppdager sensorene endringen og bestemmer berøringsplasseringen.

Når man sammenligner IR-berøringsskjermteknologi med PCAP (Projected Capacitive) berøringsskjermer, er det flere faktorer å vurdere for bedriftseiere:

ir vs pcap

Design:PCAP-berøringsskjermer gir mer fleksibilitet i form og tykkelse, de kan konstrueres for å være tynnere og lettere, noe som gjør dem egnet for slanke og slanke enheter.

For eksempel er det hundrevis av forskjellige design medopenframe berøringsskjerm for kiosk, berøringsskjermer med lukket rammeog berøringsskjerm uten ramme, mens IR-berøringsskjerm er begrenset med berøringsskjermer med IR-ramme.

Fordi den ikke er så slank, må du begrense rammene for å ha plass til sensorer å sende ut og oppdage.en annen fordel med pcap berøringsskjerm kan nytes over IR er PCAP kan ta i bruk glass front kant-til-kant design for å være på jakt etter vakre.

Vi er inne i en tid da berøringsskjerm er den eneste frontflaten til interaktive enheter, og arbeidet med utformingen av berøringsskjermen er avgjørende for industriell design.

ir berøringsskjerm vs pcap berøringsskjerm

 

Reaksjonstidspunkt:PCAP-berøringsskjermer gir generelt raskere og mer nøyaktige berøringssvar sammenlignet med IR-berøringsskjermer.PCAP-teknologi kan oppdage flere berøringspunkter samtidig og gir presis berøringssporing, noe som skaper en mer responsiv og jevn brukeropplevelse.IR-berøringsskjermer, selv om de er i stand til multitouch, kan ha litt langsommere responstider og gir kanskje ikke samme nivå av nøyaktighet.

 

Pris: feller stor berøringsskjerm, for eksempel 55-tommers, IR-berøringsskjermer er mer kostnadseffektive sammenlignet med PCAP-berøringsskjermer.IR-teknologi bruker enkle komponenter, som infrarøde sensorer og sendere, som er relativt rimelige.PCAP-berøringsskjermer krever på den annen side komplekse produksjonsprosesser og spesialiserte materialer, noe som gjør dem litt kostbare.

Hvis du er ute etter en betydelig stor berøringsskjerm for eksempel, vil 85 tommer være en god margin.

Det ville imidlertid være et spørsmål om timing for at PCAP forblir dyrere enn IR, ettersom det totale volumet av PCAP-berøringsskjerm er flere ganger IR, og kostnadene og prisen på PCAP synker kraftig fra dag til dag.

 

 

Frakt og montering

For kjøp av berøringsskjerm i utlandet, sikker og rask frakt, og enkel installasjon etterpå er en viktig setning som brukeren ikke kan ignorere.

IR berøringsskjerm:

Shipping: IR-berøringsskjermer kan sendes som frittstående rammer uten glasspanelet.Siden teknologien er avhengig av infrarøde sensorer plassert rundt skjermkantene, inneholder selve rammen de nødvendige komponentene for berøringsdeteksjon.Dette gjør frakten enklere, billigere og reduserer risikoen for skade på det mer skjøre glasspanelet.
Installasjon: Når IR-berøringsskjermrammen er mottatt, må et separat glasspanel integreres lokalt.Dette glasspanelet kan være av forskjellige typer, for eksempel herdet eller antirefleks, avhengig av de spesifikke kravene.Prosessen med å legge til glasspanelet innebærer å nøye justere det med rammen og sikre det på plass.Dette installasjonstrinnet kan bare utføres av fagfolk: en produsent eller en tekniker.Uvennlig for sluttbrukere uten erfaring.
PCAP-berøringsskjerm:

Shipping: PCAP-berøringsskjermer leveres vanligvis som en komplett enhet, allerede integrert med glasspanelet.Glasspanelet fungerer som et beskyttende lag og er en integrert del av berøringsteknologien.Berøringsskjermen og glasset er produsert sammen, noe som sikrer riktig justering og funksjonalitet.
Installasjon: Siden PCAP-berøringsskjermer kommer forhåndsintegrert med glasspanelet, innebærer installasjonen først og fremst å montere hele enheten på ønsket enhet eller skjerm.Denne prosessen krever vanligvis nøye justering og sikker fiksering for å sikre riktig funksjonalitet.Den integrerte naturen til PCAP-berøringsskjermer forenkler installasjonsprosessen sammenlignet med IR-berøringsskjermer.
Det er viktig å merke seg at både IR-berøringsskjermer og PCAP-berøringsskjermer kan kreve ytterligere oppsettstrinn som å koble berøringskontrolleren til enheten og installere passende drivere eller programvare for å aktivere berøringsfunksjonalitet.Disse trinnene er vanligvis uavhengige av frakt- og installasjonshensynet diskutert ovenfor.

 

Daglig rengjøring

Det kan være et betydelig arbeid når det er mange berøringsskjermer som et kasino eller en flyplass.Her er en vurdering av rengjøringsegenskapene deres:

IR berøringsskjerm:

Rammer og sømmer: IR-berøringsskjermer har ofte rammer og sømmer på grunn av den separate rammen og glasspanelet.Disse rammene og sømmene kan skape områder der støv og smuss kan samle seg, noe som gjør rengjøringen litt mer utfordrende ved å bruke børster til å rengjøre hullene og kantene.Det krever ekstra arbeid å rense disse områdene effektivt, da sømmene kan fange opp rusk.
Rengjøringsprosess: For å rengjøre en IR-berøringsskjerm er det viktig å bruke passende rengjøringsmaterialer og -teknikker.En mikrofiberklut anbefales vanligvis for å tørke av skjermen forsiktig og fjerne flekker eller fingeravtrykk.Rengjøringsløsninger spesielt utviklet for elektroniske skjermer kan brukes sparsomt, og sikrer at de ikke siver inn i rammene eller sømmene.Det er imidlertid nødvendig med ekstra oppmerksomhet for å rengjøre disse områdene grundig.
PCAP Touchscreen Monitor:

Glassfront: PCAP-berøringsskjermer kommer vanligvis med en glassfront, noe som gir fordeler når det gjelder rengjøring.Glassoverflater er generelt lettere å rengjøre sammenlignet med rammer og sømmer som finnes på IR-berøringsskjermer.De kan tørkes av lettere og er mindre utsatt for å fange støv eller rusk.
Rengjøringsprosess: Rengjøring av en PCAP-berøringsskjerm innebærer vanligvis å bruke en mikrofiberklut eller en myk, lofri klut for å forsiktig tørke av glassoverflaten.Rengjøringsløsninger for glass eller en blanding av vann og mild såpe kan påføres for å fjerne flekker eller gjenstridige merker.Glassets glatte og ikke-porøse natur gjør det lettere å holde rent og opprettholde klarheten.

 

Spøkelsesberøring

 

Når det gjelder å unngå uønsket spøkelsesberøring, gir PCAP (Projected Capacitive) berøringsskjermer generelt bedre resultater sammenlignet med IR (infrarøde) berøringsskjermer.Her er hvorfor:

PCAP-berøringsskjermer:PCAP bruker en kapasitiv sensorteknologi som oppdager endringer i elektriske egenskaper når et ledende objekt, for eksempel en finger eller pekepenn, kommer i kontakt med skjermen.Denne teknologien muliggjør bedre avvisning av utilsiktede berøringer, også kjent som spøkelsesberøringer.PCAP-berøringsskjermer bruker algoritmer og fastvare for å skille mellom tilsiktede berøringer og utilsiktede input, noe som gir mer nøyaktig berøringsdeteksjon og minimerer spøkelsesberøringsforekomster.

IR berøringsskjermer:på den annen side, stol på avbrudd av infrarøde lysstråler for å oppdage berøring.Selv om de er effektive til å oppdage berøringsinndata, kan de være mer utsatt for falske deteksjoner eller spøkelsesberøringer.Miljøfaktorer, som endringer i lysforhold eller gjenstander som ved et uhell blokkerer de infrarøde strålene, kan noen ganger utløse utilsiktede berøringsresponser.

En av de mye hørte spøkelsesberøringene til IR-berøringsskjermer er et insekt, IR vil oppdage insekt som en berøringshandling og respons selv om den kommer nær skjermrammen.Dette problemet vil være den alvorlige faktoren som brukere ikke kan hoppe over eller ignorere i sommer- eller tropiske områder, spesielt utendørs eller vinduer i nærheten, når mange innfelte utseende vil trekke en rekke dramatiske spøkelsesberøringer.

For å redusere risikoen for spøkelsesberøringer bruker produsenter av IR-berøringsskjermer ofte forskjellige teknikker, for eksempel å implementere algoritmer for å filtrere ut falske berøringssignaler og legge til ekstra sensorer for bedre berøringsdeteksjon.Imidlertid har PCAP-berøringsskjermer iboende en fordel ved å minimere spøkelsesberøringer på grunn av deres kapasitive sanseteknologi.

Det er viktig å merke seg at fremskritt innen teknologi og fastvareoppdateringer kontinuerlig forbedrer ytelsen til både IR- og PCAP-berøringsskjermer, inkludert deres evne til å avvise spøkelsesberøringer.Ikke desto mindre, hvis unngåelse av uønsket spøkelsesberøring er en kritisk faktor, anses PCAP-berøringsskjermer generelt som et mer pålitelig valg.

 

 

Aspekt

IR berøringsskjermer

PCAP-berøringsskjermer

Koste

kostnadseffektiv

Kostnadseffektivt for de fleste størrelser, men litt kostbart på store skjermer.

Design

Kan integreres med separat glassfelt lokalt

Integrert med glasspanel

Reaksjonstidspunkt

Litt langsommere responstid og nøyaktighet

Raskere og mer nøyaktig respons

Shipping

Rammer uten glasspanel;glass tilsatt lokalt

Forhåndsintegrert med glasspanel

Installasjon

Separat montering av ramme og glasspanel

Montering av den forhåndsintegrerte enheten

Rengjøring

Rammer og sømmer kan samle støv;krever oppmerksomhet

Glassfronten er lettere å rengjøre og vedlikeholde

Spøkelsesberøring

Vanskelig å oppdage uønskede små gjenstander og insekter

Større fordel ved å minimere spøkelsesberøringer

 

 

Horsent er berøringsskjermprodusent og løsningsleverandør som tilbyr rimelige priser for budsjettbrukere globalt.Vi fokuserer på pcap berøringsskjerm for kommersielle og industrielle applikasjoner for en produktiv og sjarmerende detaljhandel og praktisk HMI.

 


Innleggstid: 19. juni 2023